Site icon היחידה לשירותים נוטריונים

3 טיפים: ככה תתגרשו ותישארו ביחסים טובים

קרדיט תמונה: freepik

בני זוג מתגרשים, לרוב, לאחר שהם כבר לא מעוניינים לחיות יחד, מסיבות שונות.

מדובר בסיטואציה קשה ומורכבת, אך אין זו גזירת גורל שלאחר הגירושין, היחסים בין הזוג הגרוש יהיו קשים, מלווים בשנאה הדדית וברצון לנתק לחלוטין את הקשר.

במאמרי אסביר איך זוג גרוש יכול להישאר ביחסים טובים.

 

מציאת מטרות משותפות

גירושין לא הופכים את בני הזוג לשונים לחלוטין זה מזו. לבני זוג גרושים עדיין יש מטרות וצרכים משותפים, בפרט אם יש להם ילדים משותפים.

במצב שכזה, על כל הורה לזכור שבן זוגם לשעבר תמיד יישאר ההורה השני של ילדיהם.

אני רוצה להאמין שכל הורה מעוניין שלילדיו יחיו חיים טובים ומוצלחים ככל האפשר. כדי ששאיפה זו תוכל להתממש, ההורים חייבים להמשיך ולשמש דוגמא אישית לילדיהם, ובמידה והילדים ייחשפו ליחס רע, קשה ועוקצני בין הוריהם – הם יניחו שזו דרך ראויה לנהל יחסים בין בני אדם, דבר שימנע משאיפת ההורים, ואולי אף משאיפת הילדים עצמם, להתממש.

ההורים צריכים להימנע מלהתייחס לעובדה שבעבר הם היו נשואים. עליהם להבין שכעת המשותף ביניהם הוא שהם הורים לאותם הילדים, וככאלה הם מעוניינים בהצלחתם. לכן, עליהם להימנע מלריב בנוכחותם, ולהסכים שילדיהם לא יהיו חשופים לאינפורמציה העלולה לפגוע באופן שבו הם רואים את הוריהם או את אחד מהם.

 

הליך גישור

לרוב, הליך גירושין מלווה ברגשות קשים, בני הזוג נסערים מאוד וכל החשוב להם זה לא להמשיך לחיות ביחד. הדבר לרוב משפיע על חייהם גם לאחר הגירושין, ולעתים מונע מהם כל אפשרות לשקם את היחסים, ואף משפיע על חיי הסובבים אותם, לרבות ילדיהם.

הליך גישור יכול בהחלט למנוע מהזוג את ההשלכות הקשות של הגירושין. בני הזוג משתפים את המגשר בסוגיות ובמחלוקות השונות הנוגעות לגירושיהם, וכך יכול המגשר להבין מהי הדרך הטובה ביותר לפתרונן. יש להבהיר שהמגשר אינו מקבל את ההחלטות במקום בני הזוג, אלא הוא מציג להם מעין שקיפות מצב מקצועית, שבני הזוג, כנראה, התקשו לראות עקב סערת הרגשות בה היו נתונים. כך, יכולים בני הזוג להחליט איך עליהם לפעול בהליך הגירושין, באופן שיפגע בצורה המינימלית ביותר בהם ובסובבים אותם.

 

תכנון נכון של הגירושין

לעתים, הסיבה לכך שהליך הגירושין מלווה ברגשות קשים וב"דם רע", היא העובדה שהזוג לא תכנן את גירושיו כראוי, או אפילו לא תכנן את הגירושין כלל, ורק התמקד בשאלה "מתי נפסיק לחיות ביחד?".

מצב שכזה מותיר את הזוג, גם לאחר גירושיו, ביחסים רעים, בחילוקי דעות, ולעתים אף מביא להגעה תכופה לביהמ"ש.

כדי למנוע מצב שכזה, ולהישאר ביחסים טובים לאחר הגירושין, על הזוג לתכנן את הגירושין באופן נכון.

על בני הזוג לחשוב איך יראו חייהם לאחר הגירושין, מבחינת השהות בחברת ילדיהם, העבודה, וחלוקת הרכוש שיזדקקו לו. בנוסף, עליהם לחשוב על התפתחותם האישית – איך הם יכנסו למערכת יחסים חדשה, במידה והם מעוניינים בכך, ואיך הם רוצים שילדיהם יראו את הקשר בינם לבין ההורה השני?

בנוסף, חשוב שהזוג יאסוף אסמכתאות שונות, בכל הנוגע לרכוש, התחייבויות, הכנסות/הוצאות כספים וכדומה. כך, יידע כל אחד מבני הזוג שבן הזוג השני לא מסתיר ממנו מידע בנושא, וחלוקת הרכוש ביניהם תהיה הוגנת. ידיעה זו תמנע לחצים וריבים ותגביר את סיכוי ואף את רצון הזוג לשמור על יחסים טובים לאחר הגירושין.

לסיכום, יחסים קשים ו"דם רע" בין בני הזוג לאחר גירושיהן, אינם גזירת גורל. מציאת מטרות משותפות, הליך גישור ותכנון נכון של הגירושין עשויים להביא לכך שהזוג הגרוש ישמור על יחסים טובים גם לאחר הגירושין.

Exit mobile version