Site icon היחידה לשירותים נוטריונים

מימוש זכויות בן ממשיך במושב

קרדיט תמונה: freepik

הגעתם לרגע המיוחל בו ניתן לכם האישור המנהלי והחוקי לממש את זכויותיכם בתור בן או בת ממשיכים במושב בו גדלתם ובו נמצאת משפחתכם ואפילו כבר הוצא היתר בניה. עכשיו הגיע רגע האמת – הבניה בפועל. אם התהליך היה נראה לכם מסובך עד עכשיו, תדעו שעוד מחכה לכם כברת דרך, אך אם עברתם גם את שלב היתר הבניה, עברתם חלק מהותי ביותר של התהליך ועכשיו כל שנותר לכם הוא לעבר את כל שלבי הבניה. מה עליכם לעשות לאחר הוצאת היתר בניה לבן ממשיך ומהם כל שלבי הבניה בפועל? הכנו עבורך מדריך מתומצת שיסייע לעשות סדר בדברים ולתת תמונה שלמה של הליך הבניה שלב אחר שלב. זה לא כל כך מסובך כשרואים את כל התמונה, תסמכו עלינו, אז קדימה, שנצא יחד לדרך? 

מה השלב הבא שיש לבצע כאשר ניתן היתר בנייה תחת בן ממשיך?

את היתר הבניה נקבל לאחר שנגיש תוכנית מפורטת של הבית, ואת התוכנית הזו מבצעים עם אדריכל. התוכנית המפורטת מוגשת לרשות המקומית ועל סמך הפרטים שיהיו בה יינתן היתר הבניה. עם זאת, יש להבין שמדובר על בניה שצריכה להיות צמודה להנחיות והוראות שיש בתוכנית הבניה, ולשם כך יש צורך בליווי צמוד של האדריכל לאורך ההליך. הוא זה שיקבע כבר בתחילת הדרך את כל הנושאים הקשורים לבית, החל בכיווני האוויר של הבית וכלה בכניסת האור מהחלונות או האם תהיה קומת מרתף והיכן יהיה ממוקם הממ"ד ועוד. בכל שלב התכנון גם נבחר את אנשי המקצוע השונים שנצטרך לאורך הדרך, ובהם את המודד, את יועץ הקרקע, את מהנדס האינסטלציה, את יועץ המיזוג ואת מתכנן החשמל. 

שלבי הבנייה במקום מאלף ועד תו

השלב הבא לאחר קבלת היתר בניה יהיה לבחור קבלן לשלד שיבנה את השלד בפועל. העבודה מתחילה ביציקת יסודות ובניית השלד שבדרך כלל יהיה עשוי מבטון מזוין ועליו לעמוד בכל התקנים בישראל. מדובר על השלב הקריטי ביותר בבניה, שכן הוא מהווה את הבסיס לכל המבנה, הוא זה שיקבע את חוזק המבנה ואת היכולת שלו לעמוד בפני רעשי אקדמה, לכן יש לבחור בקבלן מקצועי ובעל ניסיון ולוודא שכל ההליך מפוקח מתחילתו ועד סופו. 

בשלב השני, לאחר שהשלד כבר מוכן, יש לבחור קבלן גמר שיבצע השלמות בניה. מדובר על שלב ארוך מאוד שכולל את כל המערכות של הבית, החל מהחשמל והתקשורת וכלה בביוב וטיח, מרצפות וצבע וכל אלו מתבצעים באופן מדויק ובפיקוח האדריכל שהכין את התוכניות. 

בשלב האחרון של עיצוב וילות ובתים פרטיים יש לרכוש את הריהוט בהתאמה לעיצוב הבית ניתן לעשות זאת לבד אך מומלץ מאוד להיוועץ ולהיות מלווים על ידי בעלי מקצוע, למשל מעצבי פנים. כיום גם מקובל שהאדריכל הוא זה שמבצע את תוכנית עיצוב הפנים. 

השלב האחרון הוא קבלת טופס 4, הלא הוא טופס האכלוס המיוחל. טופס זה קובע שהבית עבר את כל הבדיקות על ידי הרשויות השונות וניתן להיכנס לגור במבנה ללא חשש. טופס זה גם קובע שהרשות המקומית אישרה שהבנייה נעשה בפועל על פי התוכניות שאושרו להיתר הבניה.

Exit mobile version