Site icon היחידה לשירותים נוטריונים

ביטול צו ירושה

קרדיט תמונה: freepik

אם אדם עורך צוואה – עזבונו (נדל"ן, רכוש, כספים) מחולק, לאחר מותו, בהתאם לקביעתו בה. עזבונו של אדם שלא ערך צוואה, מועבר, לאחר מותו, ליורשיו ע"פ דין.

כדי שהיורשים אכן יקבלו את עזבון המוריש, עליהם להגיש בקשה לצו ירושה.

מאמר זה יעסוק בביטול צו ירושה. המאמר באדיבות אתר – https://www.accordil.co.il/

 

אני מעוניין בביטול צו ירושה – מה עלי לעשות?

אדם המעוניין בביטול צו ירושה יכול להגיש בקשה לביטול צו זה. לרוב, מגיש בקשה זו יהיה אחד מהיורשים המופיעים בצו הירושה, או אדם שאינו מופיע בצו זה אך הוא בעל זיקה אליו ונפגע ממתנו.

כדי להגיש את הבקשה, צריך, ראשית, לשלם אגרה בסך 513 ₪. ניתן לשלמה בשלוש דרכים:

אחר-כך, על המעוניין בביטול צו ירושה לנסח מסמך בקשה, ולציין בו את השמות ואת מספרי תעודות הזהות שלו, של המוריש ושל כל המופיעים בצו.

כמו כן, עליו לפרט, כמובן, מדוע הוא מעוניין בביטול צו הירושה, ואף רצוי שיצרף מסמכים התומכים בכך.

בנוסף, מסמך הבקשה צריך לכלול קבלה או אישור על תשלום האגרה, תצהיר מאומת בפני עורך-דין שתומך בעובדות שצוינו בבקשה, וכן ייפוי כוח – אם המעוניין בביטול מיוצג ע"י עורך-דין.

את מסמך הבקשה יש להגיש באמצעות המערכת המקוונת של הרשם לענייני ירושה, או ע"י הגעה פיזית/שליחה בדואר למשרדי הרשם לענייני ירושה באזור מגורי המוריש.

את הבקשה בודק בא כוח היועץ המשפטי לממשלה או עוזר הרשם לענייני ירושה. כל יורש המופיע בצו מקבל בדואר עותק של הבקשה, ויש לו 14 ימים להגיב על כך. בחלוף 14 הימים, הבקשה נבחנת ונקבע האם לקבלה ולתת צו מתוקן, להעבירה לדיון בביהמ"ש לענייני משפחה, או לדחותה.

 

מה בוחנים כדי להחליט האם לבטל את צו הירושה?

את הבקשה לביטול צו ירושה בודקים הרשם לענייני ירושה ו/או ביהמ"ש לענייני משפחה.

בחוק לא מוגדרים תנאים ספציפיים שיש לבחון כדי להחליט האם לבטל את צו הירושה, אך במהלך השנים התגבשו מספר תנאים שנבחנים כמעט תמיד:

למשל, למה המעוניין בביטול צו ירושה הגיש בקשתו לכך לאחר מתן הצו ולא קודם לכן. אם אכן היה ניתן לעשות זאת קודם, על הרשם לענייני ירושה/ביהמ"ש לבחון כמה זמן עבר מהרגע שנודע למעוניין בביטול על טענותיו ועד שהגיש הבקשה, והאם הדבר מעיד על התנהגות שלא בתו"ל.

בנוסף, יש לבדוק האם ביטול צו הירושה יפגע משמעותית באחד מהמופיעים בצו.

 

לסיכום, אדם המעוניין בביטול צו ירושה יכול להגיש, לרשם לענייני ירושה, בקשה לביטול. עליו לשלם אגרה ולנסח מסמך בקשה שמכיל את כל הדברים הנדרשים.

את הבקשה בודקים הרשם לענייני ירושה ו/או ביהמ"ש לענייני משפחה, וכדי לקבוע האם לקבלה – הם בוחנים, בין היתר, למה הבקשה הוגשה רק לאחר מתן הצו, וכן האם ביטול הצו יפגע משמעותית באחד מהמופיעים בו.

Exit mobile version