Site icon היחידה לשירותים נוטריונים

מתי תזדקקו לשירותיו של עורך דין דיני עבודה?

קרדיט תמונה: CANVA

רוצים לדעת מתי עורך דין דיני עבודה יוכל לעזור לכם? הגעתם למקום הנכון. נסקור כעת את המצבים העיקריים בהם כדאי לפנות לעורך דין המתמחה בדיני עבודה:

1. אם עברתם תאונת עבודה או שנפגעתם מהעבודה בדרך אחרת.

אם חוויתם תאונת עבודה, למשל כתוצאה מנפילה בעבודה שהובילה לחתך שהשאיר צלקת, לשבירת עצם או לכל פגיעה אחרת, אתם יכולים לתבוע את החברה שהעסיקה אתכם בעת המקרה ולקבל ממנה פיצויים – אם בית המשפט ישפוט לטובתכם. במקרים אלו רצוי כמובן להיעזר בשירותיו של עורך דין דיני עבודה שיהיה הגורם המפשטי שייצג אתכם, ושילווה אתכם בכל התהליך.

2. אם פוטרתם שלא כדין.

אם עברתם הליך פיטורים לא חוקי, אתם יכולים לתבוע את המעסיק או החברה שהעסיקה אתכם, ולקבל פיצויים. אך קודם כל, נשאלת השאלה, מה יכול להפוך הליך פיטורים ללא חוקי? אז ככה… שימו לב שפיטורים שלא כדין יכולים לנבוע מגורמים רבים, כמו:
* פגמים פרוצדורליים בהליך השימוע – למשל, אם פוטרתם מבלי שזימנו אתכם להליך שימוע, או אם קיבלתם מכתב זימון לשימוע שאינו מפרט את הטענות נגדכם, או אם נקבע לכם מועד לשימוע אשר פרק הזמן בינו לבין קבלת מכתב הזימון קצר מפרק הזמן המינימלי הקבוע בחוק. וכך גם אם המעסיק לא נעתר לבקשה סבירה מצידכם לדחות את ישיבת השימוע, או אם הוא לא התייחס במכתב הפיטורים לטענותיכם בישיבת השימוע.
כל אלה יכולים להוביל לפגמים פרוצדורליים, ובעקבותיהם בית הדין לעבודה יכול לפסוק שהליך הפיטורים התרחש שלא כדין. אבל, כדאי לדעת שבית הדין בוחן את התביעה מכל היבטיה, ולעיתים גם אם נפל פגם פרוצדורלי כלשהו בהליך השימוע, בית הדין יכול לפסוק שהליך הפיטורים התרחש כדין.
* גורם נפוץ נוסף לפיטורים שלא כדין הוא פיטורים עקב עילת פיטורים לא חוקית. לדוגמא, אם המעסיק מזמין את העובד לזימון לפני שימוע כי לטענתו העובד אינו מבצע את הנדרש ממנו, כאשר בפועל הסיבה האמיתית לפיטורים היא מינו, צבע עורו, או נטייתו המינית של העובד – אז מדובר בעילת פיטורים לא חוקית.
בכל מקרה, אם יש לכם חשד שפוטרתם שלא כדין, כדאי לכם להתייעץ עם עורך דין דיני עבודה – כדי שייעץ לכם האם וכיצד עליכם לפעול לשם תביעת המעסיק.

3. אם אתם זקוקים להגנה על זכויות עובדים שכירים ועצמאיים או על קבוצות.

עורך דין דיני עבודה יידע לייעץ לכם ולהכווין אתכם גם בעת הצורך בהגנה על שאר זכויותיכם בעבודה. לדוגמא, במקרים בהם אתם זקוקים לשירותי ייצוג חיילי מילואים, ייצוג בעת פשיטת רגל או ייצוג פרילנסרים להכרה ביחסי עובד-מעביד, וכן במקרים בהם אתם צריכים ייצוג משפטי בתביעות בגין הטרדה מינית או אפליה בעבודה, או בתביעת זכויותיהן של נשים בהריון וכו'.

4.  אם אתם זקוקים לסיוע משפטי למעסיקים או לייצוג משפטי .

משרד עורכי דין המתמחה בדיני עבודה, כמו משרד עורכי הדין של משה וקרט ושות', יידע לעזור לכם גם אם אתם צריכים סיוע משפטי למעסיקים כמו ייעוץ בנושאי פנסיה, קופות גמל וביטוחי מנהלים, ייעוץ אודות מניעת תחרות או סודות מסחריים, עריכת תכנית אופציות, הסכמי העסקה או הסכמי סודיות, וכן במקרים בהם אתם זקוקים לייצוג משפטי בבית הדין לעבודה לשם שמירת זכויות מעסיקים והגנה עליהן.

 

Exit mobile version